viorebecka.blogg.se

Hej och välkommen ombord, åter igen på min livsresa. Sist jag skrev här skulle jag fylla 27, nu är det snar dags att fira 30. Tillbringar just nu tiden hemma och väntar på att barn nummer två ska komma till världen. Man glömmer hur det var för fyra år sedan när jag var gravid med Leon. Glad att bloggen var aktiv då, för att enkelt påminnas om fantastiska dagar! Nu dyker jag in i bloggvärlden igen för uppdatering om bebisbubbla, tvåbarnslivet, sommar, inredning, fix och trix och hur jag bedövar min rastlöshet!

Fynd gjorda

Kategori: Allmänt, Familjen

Tidig morgon. Leon anser att det är dags att stiga upp. För att övertyga sina trötta föräldrar vet vi nu hur dess olika storlekar och material känns då de landar mot huvudet.
Till slut vann två-åringen efter att ha hoppat i sängen med målet att landa på någon som är längre än honom.
Vi satte igång dagen genom att åka till Antikladan. Fyndade ett skåp till tv-rummet.
Efter det blev det jakt. Kantarelljakt. Efter mycket jakt och inga fynd åkte vi hem.
Frågar ni Leon var det nog i och för sig en lyckad tur då han blev 8 kottar rikare.
Desto mer fynd fannvi hemma.
Den där stanken som ägt rum i köket några dagar. Övertygad om död mus.
Medan jag gjorde trädgården skruvad Andreas pch David ut lådor och diskmaskin. De garanterade vid min entré in i huset igen att läget var lugnt och att det är soporna det är fel på.
Väl övertygad och intalad så finns det inte mer att göra. Tills dess att jag två minuter senare stoppar handen i diskmaskinstabletternas påse:
- vad var det?
Så rätt så. Där kunde mina herrar se att det var den döda musen som begravt sig där.
Nu luktar det iaf bättre i köket och jag är väl något mer äcklad.
Dock har ju tanken vant mig att det nog kunde existera en mus i köket efter semlas hemtama fynd häromdagen medan jag själv under den tiden försökte samla och springa efter höns i trädgården som min kära son hade släppt ut.
Med ett fräschare kök, mindre tvätt och sovandes son avslutar jag denna lördagkväll.

Denna pojk har även haft en liten hemlig picknick i hallen under dagen.

Två blir en

Kategori: Allmänt, Inredning

Sitter på vår nästan helt färdiga altan. Håller på att bugga ihop våra två altaner till en. Imorgon blir det nog klart!
Ska snart laga mat. Men innan dess hinner man njuta lite extra av eftermiddagssolen.

Mina kuddar och Reinfeldts hemligheter

Kategori: Allmänt

Sakta men säkert vänjer jag mig att vara på ny arbetsplats. Med barn som sitter tysta som möss. Jag förstår inte ?!
Antingen så är de rädda för mig hela bunten. Eller så saknar de totalt min humor och sitter alla som frågetecken. Kan också ligga en skvätt av att de betraktar mig och inte har en aning om vad det är för människa de ska behöva se var i tre års tid. En lärare som första dagen kommer in i klassrummet och talar om hur kuddarna med dragkedja alltid ska vara nederst om någon nu skulle röra vid dem. Och att prata rakt ut är mycket trevligare än en klass som inte ens vågar räcka upp handen. Skolan är till för nyfikenhet, misstag och lärdom.
Efter en lång arbetsdag och effektiv läggning av son ska jag inta sängen och påbörja ny bok jag lånade på biblioteket idag. Ja du Reinfeldt, nu ska jag allt ta reda på dina hemligheter ;)