viorebecka.blogg.se

Hej och välkommen ombord, åter igen på min livsresa. Sist jag skrev här skulle jag fylla 27, nu är det snar dags att fira 30. Tillbringar just nu tiden hemma och väntar på att barn nummer två ska komma till världen. Man glömmer hur det var för fyra år sedan när jag var gravid med Leon. Glad att bloggen var aktiv då, för att enkelt påminnas om fantastiska dagar! Nu dyker jag in i bloggvärlden igen för uppdatering om bebisbubbla, tvåbarnslivet, sommar, inredning, fix och trix och hur jag bedövar min rastlöshet!

Efter snö kommer bak

Kategori: Allmänt

Efter vår snöiga lilla promenad igår var jag lagom baksugen när vi kom hem. Det blev kokostoppar med sötningsmedel istället för socker, LCHF muffins, LCHF tortilla chips och nya bananer med jordnötssmör. 


Recept LCHF muffins:

2 ägg
4 msk sukkrin (ska ta mindre av detta nästa gång, tyckte det gav lite stark eftersmak)
0,5 krm vaniljpulver
100 g smör
3/4 dl grädde
3 msk kakao

Smält smör tillsammans med kakao. Blanda chokladblandningen med övriga ingredienser i en bunke. Häll upp i muffinsformar.
200 grader ca 8 minuter i ugnen! 
Klart! 

Recept Tortilla Chips (rekommenderas)

2,5 dl mandelmjöl
1 äggvita
Havssalt
Lölpulver
Vitlökspulver
Spiskummin
Chilipulver
Paprikapulver
Cayennepeppar.

Blanda! Bred ut på plåt! 
150 grader 10-15 minuter. 

Igår tog jag av det kag hade hemma i kryddväg, villet var stark paprikapulver, havssalt och lökpulver. Gick lika bra det :) 

Leon 6 månader

Kategori: AllmäntPå sin 6 månadersdag blir denna lilla kille sjuk. Feber och ont i halsen. Så nu får vi känna på det, hur det är att ha en gnällig kramig kille som inte riktigt vet vad han vill eller känner. 

Leon 6 månader:
* väger nästan 9 kg
* 68 cm lång
* har storlek 3/4 i blöjor
* kan nästan sitta helt och hållet själv
* äter välling två gånger om dagen och 3 mål med fast föda
* biter ganska hårt och har nog tänder på G
* somnar helst på sidan
* skrattar åt i princip allt
* greppar tag i saker och allt ska in i munnen
* leker helat med sin färgglada boll

Tacksam att få vara mamma

Kategori: Allmänt
Om jag får vara Leons mamma i all evighet för honom tror jag att jag bör vara tacksam! 
Han ska ha en eloge för att han är en som tapper kille. Vi skulle ju ut runt sjön 5 km- inga konstigheter.
Jag fixk för mig efter nästan hela rundan att jag skulle gå i skogen så då gick vi tillbaka en bit, in i skogen, lite granne vilse, väldigt mycket sten så jag fick bära både Leon och pulka. Men till slut kom vi hem, efter lite mer än två timmar med en svettig mamma. Leon var tappar och gnäller inte, men in i det sista så gnydde han. Tycker jag kan var tillåtet efter att ha vurpat 2 gånger i snön, och dela blivit väckt av att han har ansiktet mitt i snön och tredje gången vurpade han rakt ner i en lerig vattenpöl. Så både Mat och bad skulle nog kunna gå hem för den här killen.

Men det var ju absolut uppfriskande ;)