viorebecka.blogg.se

Hej och välkommen ombord, åter igen på min livsresa. Sist jag skrev här skulle jag fylla 27, nu är det snar dags att fira 30. Tillbringar just nu tiden hemma och väntar på att barn nummer två ska komma till världen. Man glömmer hur det var för fyra år sedan när jag var gravid med Leon. Glad att bloggen var aktiv då, för att enkelt påminnas om fantastiska dagar! Nu dyker jag in i bloggvärlden igen för uppdatering om bebisbubbla, tvåbarnslivet, sommar, inredning, fix och trix och hur jag bedövar min rastlöshet!

Aktivitet

Kategori: Allmänt
Vi kickade igång dagen med 8 km cykling oxh ett besök på BVC. 
En kille på 71 cm och 9,4 kg skötte sig bra. BVC-sköterskan tyckte btw att David absolut måste vilja ha höns. 


Bild på projektet jag och Leon hade igår. Så mycket gräs ni ser på bilden var hela gången täckt av. Det är inte klart, men betydligt bättre. 
Så bra så att även denna ingången förtjänade lite blommor ;) 
Syftet med planteringlåda är ju bla att det är svårare för mördarsniglarna att ta sig igenom. 
Hm. Min låda har nog förlorat sin funktion tyvärr. Att jag aldrig lär mig. Att 100 saker på en gång, jag klarar bara 99. 
Leon sov i vagnen sidan om, jag kände mig stressad för att jag skulle jobba, plantera och stöda innan han vaknade. (Hann bara plantera) med stress så försvinner hjärnceller, la ut bräder a rätt men satte ändå ihop de lite fel. Ja ja. Nu är det som det är. Jordgubbsplaneterna är på plats och snart kommer rädisor och rabarber. 

Mellan aktiviteterna så hinns det absolut med lite sång. Jag har lekt super afrikan med djembetrumman och Leon likaså. Leon testade både triangel, trumma, Claves och maracas. Han hjälpte mig på pianot lite oxå.... Men det blev sånt ös så jag greppa flowet med en Claves i handen och hade gospelkonsert för hela slanten. Tills Leon hade fått nog och jag inser att jag kanske skulle gå av scenen efter 60 minuter och ta tag i trädgården. Sången flöda både skrivna och en del oskrivna (nu skrivna) 

Nu ska jag in och flowa vidare på rytmern med lite afro och housedans! 
Kram 


Söndagsmys

Kategori: Allmänt


Slänger in en bild från familjens Söndagsmys. Fotboll. 

En glad Leon tittade fotboll eller underhölls av sina leksaker. Får nog olika svar beroende på vem du frågar här hemma. 
Precis som idag har han suttit med och skrattat och gjort mig alldeles varm i hela kroppen. 
Han har blivit så nära en på ett annat sätt nu. Så som att man känner hans medvetenhet på ett annat sätt. Älskar när han sk kramas och kasta sig i famnen på en eller när vi skrattar ikapp eller när han ger en världens bästa leende bara genom att titta på varandra. Som en bekräftelse på att jag faltiskt är hans mamma och inte en helt illa sådan. ;)  

Gräs blir sten

Kategori: Allmänt
Ligger i sängen nu. Precis slagit ihop datorn efter att ha jobbat lite. 
Handlederna värker vill jag lova efter att jag dragit rötter i trädgården idag. Börjat rensa rabatten och snart ska jag  plantera om buskarna eftersom att det ska snart blir trädäck här på bilderna. Saknade det förra sommaren när vi flyttade in i vårt hus, en altan. 

Varje dag tar jag en runda i trädgården och upptäcker något nytt. Såg häromdagen att under allt gräs döljde det sig nog kullersten. Jajamen. Ingen bild på det men jag vill lova er att efter några timmars arbete hade gräsmatta blivit sten.

 Vi bodde ju inte här denna tiden förra året så det är en hel del överraskningar i rabatterna. Som tulpaner tex.

Imorgon blir det mer fix i trädgården. 
Men först ska vi hinna med cykeltur till BVC. Imorgon ska vi nog se till att vara där på rätt dag!